VIA FERRADA

La Mussara (El Baix Camp) 4h de durada 

 Punt de trobada al poble de Vilaplana a les 9.ooh


Reserva mínima 2 places

1-4 Pax 50€/persona | 4-8 Pax 45€/Persona


Apte per a nens a partir de 12 anys

info a sergi@surt.com  o al 629.229.411

HIVERN NO DISPONIBLE

INFO

Els Patacons 

Els Patacons, és una via ferrada de “nova creació” que ressegueix els cingles de la Mussara. Situada al municipi de Vilaplana. La seva graduació és de dificultat mitja, tot i que en certs trams podem esquivar els passos més tècnics adaptant així la dificultat al participant.

Els ancoratges d’aquesta via estan en perfecte estat i ubicats de manera molt inteligent, cosa que facilita la progressió.

El recorregut de la via té una durada d’aproximadament 3 hores.

L’aproximació i el retorn són curts I molt assequibles

Vies Ferrada segura

Com a Guies de Muntanya, tenim molt clar que el nostre primer objectiu en una sortida, és la SEGURETAT.

És per això que treballem amb tècniques de progressió i materials homologats.

Per posar un exemple, tots els ràpels es realitzen amb 2 cordes. La corda de progressió per la qual baixa el participant, més una segona corda de seguretat que controla el guia en tot moment i que ens permet de garantir la seguretat del participant en cas que tingui algun problema durant la maniobra.

Apte per a nens

L’edat mínima per a realitzar aquesta via ferrada, és de 12 anys. Aquesta és una edat orientativa, som conscients que no hi ha 2 nens iguals, us animem a contactar amb nosaltres en cas de que tingueu algun dubte.

Via Ferrada - Aventura i natura

Una via ferrada és un itinerari tant vertical com horitzontal equipat amb material divers: claus, grapes, preses, passamans, cadenes, ponts de mico i tirolines, que permeten arribar amb seguretat a zones de difícil accés. La seguretat corre a càrrec d’un cable d’acer (línia de vida) instal·lat a tot el recorregut i un talabard (arnés) proveït d’un dissipador d’energia y mosquetons específics (homologació K) de via ferrada.

Surt Activitats - Filosofia de treball

A “Surt! Activitats a la natura”, ens prenem molt seriosament la nostra feina, doncs també és la nostra passió i la vivim intensament.

Som nascuts del camp de Tarragona i ens estimem el nostre entorn, els paratges, les muntanyes, rius, boscos... És per això que apostem per un model d’empresa que sigui sostenible i que respecti la diversitat de flora i fauna de les Muntanyes de Prades.

  • Treballem amb grups reduïts

  • Realitzem una activitat al dia

  • Transmetem els nostres valors

  • Apostem per un model d’empresa basat en la qualitat i no en el creixement

Treballem a casa, si no la cuidem nosaltres qui ho farà?

Via Ferrada Els Patacons
629.229.411
GRUPS SUPERIORS A 10 PERSONES

Via Ferrada Els Patacons

Contacte amb nosaltres si sou un grup superior a 10 persones. Us farem un pressupost a mida

Contacte

La Mussara

La Mussara és un lloc petit però ple d’història i racons diversos, de fet la Mussara són moltes coses a la vegada

Poble abandonat

La Mussara (de l'àrab musâra, 'passeig, lloc per a passejar-se') és un despoblat actualment agregat a Vilaplana (Baix Camp). Es troba a la serra de la Mussara, a les muntanyes de Prades, a 990 metres d'altitud, a tocar del cingle de les Airasses, des del qual es gaudeix d'una impressionant vista del sud del Camp de Tarragona. La part més alta del terme és a 1.071 metres sobre el nivell del mar.

Al nucli de l'antic poble hi ha vuit edificis, tots en estat ruïnós, dels quals estan una mica ben conservats l'església de Sant Salvador (campanar de 1859) i, al costat d'aquesta, la casa anomenada Cal Cassoles. Al lloc anomenat els Cinglallons hi ha set cases més. Per altra banda, a l'antic terme del poble hi ha set masos aïllats, dels quals destaquen el mas del Pou del Gel, el més conegut, i el mas del Peiró, on s'ha trobat ceràmica neolítica). S'han trobat altres restes de la mateixa època al bosc del Susanno (un sepulcre). El nucli antic està inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Quan plou, l'aigua queda retinguda al petit embassament natural que hi ha vora el poble i és per això que la gent del lloc eren anomenats ranes.

Zona d’escalada

La Mussara és una important zona d’escalada situada a la comarca del Baix Camp. Molt a prop de la costa daurada. Rep el seu nom del petit poblet abandonat inclòs dins el municipi de Vilaplana. Mediàticament important a la dècada dels 80 (quan encara no hi havia la varietat i diversitat de vies d’escalada actual) era, y é, una de les joies de la corona de Muntanyes de Prades.

Refugi

El Refugi de la Mussara és un refugi de muntanya construït l'any 1989 i situat a 997 metres d'altitud a prop de les ruïnes del poble de la Mussara, dins del parc natural de les Muntanyes de Prades i el municipi de Vilaplana. És propietat de la Diputació de Tarragona.

El refugi consta de 54 places en lliteres distribuïdes en dues cambres (una de 39 places i l'altra de 15) i una estança doble, amb matalassos sense flassades però en disposen per a la gent que les necessiti. Hi ha lavabos i dutxes d'aigua calenta amb l'energia que obtenen de plaques solars, servei de menjars i begudes, sala-menjador amb calefacció i estufes i una zona habilitada perquè la gent pugui cuinar amb el seu fogonet i netejar els plats. També hi ha l'opció d'acampar al voltant. És obert tot l'any. Cal demanar reserva per dormir i menjar. 

Activitats

S'hi poden fer diverses rutes a peu, des dels gorgs de la Febró, els avencs de la Febró, la cova de les Gralles, el barranc de les Tosques, la serra del Pou, la ruta dels refugis de cinc dies per les muntanyes de Prades, i moltes més rutes per fer caminat o en Bicicleta tot terreny. A més la zona és ideal per la pràctica de l'escalda esportiva i escalada en bloc. Les vies ferrades i el descens de barrancs ( Barranc del Riu Glorieta i barranc del Mas dels Frares). A l'embassament de Siurana també es poden llogar caiacs.[3]

Galeria d'imatges- Memòries dels nostres clients