BARRANQUISME

Barranc de baixa dificultat

El barranc del riu Glorieta, el podríem definir com un barranc de poca dificultat.

La seva morfologia, ens permet de graduar els passos claus al nivell de cada participant, aconseguint així una experiència molt personalitzada a les expectatives del cadascú.

El seu cabal és molt estable i no conté passos amb aigües vives ( corrents d’aigua amb força ). Realitzarem 3 ràpels ( tècnica per a salvar desnivells verticals amb l’ajuda d’una corda ) i tota una sèrie de salts, però cap d’ells és obligat.

El recorregut dins de l’aigua té una durada d’entre 3 hores i 3 hores 30 minuts.

L’aproximació i el retorn són en baixada i pla. No realitzarem cap pujada digne d'anomenar.

 


Barranquisme segur

Com a Guies de Muntanya, tenim molt clar que el nostre primer objectiu en una sortida, és la SEGURETAT.

És per això que treballem amb tècniques de progressió i materials homologats.

Per posar unexemple, tots els ràpels es realitzen amb 2 cordes. La corda de progressió per la qual baixa el participant, més una segona corda de seguretat que controla el guia en tot moment i que ens permet de garantir la seguretat del participant en cas que tingui algun problema durant la maniobra.

 

 


Apte per a nens

L’edat mínma per a realitzar aquest barranc, és de 10 anys. Aquesta és una edat orientativa, doncs les condicions del riu i el seu entorn són cambiant al llarg de la temporada. Com que som conscients que no hi ha 2 nens iguals, us animem a contactar amb nosaltres en cas de que tingueu algun dubte.

HIVERN NO DISPONIBLE

Barranquisme - Aventura i natura

El descens de barrancs, també conegut com a barranquisme o canyoning, és una disciplina esportiva que consisteix en recòrrer el llit d’un riu (normalment en el seu tram alt) utilitzant diferents tècniques de progressió, com per exemple ràpels, tobogans, destrepar, salts, nedar. Tot en un entorn natural i aplicant totes les mesures de seguretat.

Surt Activitats - Filosofia de treball

A “Surt! Activitats a la natura”, ens prenem molt seriosament la nostra feina, doncs també és la nostra passió i la vivim intensament.

Som nascuts del camp de Tarragona i ens estimem el nostre entorn, els paratges, les  muntanyes, rius, boscos... És per això que apostem per un model d’empresa que sigui sostenible i que respecti la diversitat de flora i fauna de les Muntanyes de Prades.

  • Treballem amb grups reduïts
  • Realitzem una activitat al dia
  • Transmetem els nostres valors
  • Apostem per un model d’empresa basat en la qualitat i no en el creixement

Treballem a casa, si no la cuidem nosaltres qui ho farà?

 

Barranc del Glorieta
629.229.411
Grups de més de 8 persones?

Barranc del Glorieta

L'activitat del riu Glorieta que podeu reservar a través d'aquesta pàgina web és per a un màxim de 8 persones. Si sou un grup més gran, poseu-vos en contacte amb nosaltres via telèfon o correu electrònic. Us farem una proposta adaptada a les vostres necessitats.

CONTACTE

La Vall del Glorieta - El paradís amagat

La vall del riu Glorieta és, potser, una dels llocs més visitats pels excursionistes que visiten la Costa Daurada sigui quina sigui la seva experiència, ja que el camí que uneix l’ermita del Remei (Alcover) i Mont-ral es pot fer tan llarg o tan curt com es vulgui i a més a més està senyalitzat.
La majoria s’hi endinsa per anar fins a les Fonts del Glorieta, que és el lloc on neix el curs del riu, o bé per arribar fins al Niu de l’Àliga, un racó encantador on l’aigua salta per damunt de la pedra tosca.
Com que es tracta d’un curs fluvial típic del clima mediterrani, el volum d’aigua que hi baixi dependrà exclusivament de la intensitat de les pluges i de quan s’hagin produït i per això és un dels primers llocs on se’ns acudeix anar quan ha plogut molt (juntament amb la Cova de les Gralles de Capafonts i els Gorgs de la Febró), ja que amb un esforç que podríem qualificar de mesurat s’arriba tant a les Fonts com al Niu de l’Àliga.
Els indrets especials no s’acaben aquí. Si en lloc d’anar cap a Mont-ral ens dirigim cap a l’Albiol i no ens fan por les pujades, podem arribar fins a les runes de l’ermita de les Virtuts, que queden mig penjades del cingle. Si ens hi acostem directament des de l’Albiol, el camí resultarà una mica més planer.
Però hi ha altres petits tresors en aquesta vall: passos mig amagats entre cingleres; camins empedrats; masos més o menys ben conservats; restes de molins i d’una antiga fàbrica d’electricitat; la diversitat de moixons que viuen entre l’alzinar i la vegetació de ribera, i les orquídies que podem descobrir durant la primavera i l’estiu.

“Ester Borràs Giol”

INFO

Galeria d'imatges- Memòries dels nostres clients